Upcoming Events

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Musik m.m. – Naoko Sakata Trio

19 mars 2016 kl. 18:00 - 20 mars 2016 kl. 12:00

575 kr – 1290 kr

Upplev musik på ett unikt sätt – i en unik miljö för alla dina sinnen.

Öijareds konsertserie Musik m.m. erbjuder mycket ”med mera”. Våra konserter är mer än enbart kommunikativ musik på högsta nivå – så mycket mer än vad du vanligtvis får uppleva. Denna konsert sker i samarbete med Jazz i Lerum.

Naoko Sakata Trio

Naoko Sakata Trio rör sig i de mystiska fälten mellan det komponerade och det improviserade. Skönhet kontrasterar det fula i en värld där det inte finns någon horisont, och de enda synliga färgerna är de som du väljer att se. Intuitivt samspel med snabba vändningar och många överraskningar är ett av kännetecknen för denna trio; och repertoaren är baserad på originalkompositioner av bandmedlemmarna, vilket gör varje medlem lika värdefull i det musikaliska ekosystemet.

Naoko Sakata, japanskfödd pianist, flyttade till Göteborg 2008 för att studera vid Högskolan för Scen och Musik vid Göteborgs universitet. Det var där trion bildades 2009, då med Anton Blomgren på kontrabas. Under 2009 representerade de Sverige i Young Nordic Jazz Comets i Norge där Naoko fick ta emot priset för "Best soloist". Sedan dess har trion framträtt i Skandinavien, Europa, Nordafrika och Japan. 2011 fick Naoko Sveriges Radios utmärkelse "Jazzcat - Årets nykomling".

2013 ersattes Anton på kontrabas av Alfred Lorinius. Med honom utvidgades trions redan stora palett med rytmiska och lyhörda smaker, som omfamnar lyssnaren.

Här en länk där du kan hitta ett litet smakprov på Naokos lyriska och fantasifyllda spel, bl a Dreaming tree. Länk: Smakprov på Naoko Sakata trio

Urval av tidigare konserter:

jazzleru_ny_sv

Konserten med Naoko Sakata Trio arrangeras tillsammans med Jazz i Lerum.

Två veckors releaseturné i Japan för albumet "Flower Clouds" 2013
Jazzahead i Bremen, Tyskland 2013
Bohemia Jazz Festival, Tjeckien 2013
Jazz au Chellah, Marocko 2013
Jazz Meeting Berlin, Tyskland 2013
12 Points Festival, Stavanger, Norge

Konsertrecensioner:

"... så vackert att det nästan gör ont ..." Gunnar Wiklund, Västerbottens Folkblad

"... musiken var lyrisk, rymlig, och levererades med vackert nyanserad trio- dynamik." Allt Om Jazz

"... den mest kompletta konsert jag har upplevt på länge. Ord är ibland inte tillräckliga för att beskriva musik." Sven Bjerstedt, Kristianstadsbladet

 

Med vår unika inramning gör vi konserten till en totalupplevelse:

Introduktion – Konsert – Mingel/artistsamtal – Övernattning – Naturupplevelse

Konsertlokalen – Öijareds klubbhus, ett redan legendariskt konstverk designat Gert Wingårdh, är en upplevelse i sig. Det utgör en fantastisk akustisk bas för olika musikgenrer, och upphäver gränsen mellan inne och ute. Naturen och ekarna släpps ”innanför” panoramafönstren så att inta bara örat, utan också ögat får en upplevelse.

Middag – Våra krögare Ulrik Lindelöv och Anna Elweroth ser till att den gastronomiska upplevelsen är väl i paritet med den musikaliska. När du ätit en fantastik middag har du de bästa förutsättningarna för att njuta av konserten.

Konsertinramning – En introduktion före konserten hjälper dig att få ut så mycket mer av musikupplevelsen. Vad ska spelas, vad ska man lyssna efter, varför kostar violinen så mycket, vem är artisten, hur går ett jazzsolo egentligen till… Efter konserten är baren givetvis öppen och du får möjlighet att ta del av ett samtal med artisterna där du själv har möjlighet att ställa dina frågor eller ge en kultiverad kommentar.

Hotellet – För att din upplevelse ska bli total sover du över i vårt nya hotell. Du vaknar utvilad mitt i naturen, och kan dagen efter konserten smälta dina intryck samtidigt som du ger din kropp den vård den förtjänar i någon av alla våra friskvårds–aktiviteter, eller genom att låta din själ syresättas av en fantastisk naturupplevelse.

Välkommen till Musik m.m. på Öijared – en upplevelse för livet!

Stora paketet

Introduktion – Konsert – Mingel/artistsamtal – Övernattning – Naturupplevelse

1290 kr
Lilla paketet

Introduktion – Konsert – Mingel/artistsamtal

575 kr

♦ Anmäl dig genom att köpa biljetter nedan för det paket du önskar. Glöm inte ange ett telefonnummer vid registreringen som vi kan nå dig på!

Kontakta oss om du har frågor kring eventet eller om du stöter på problem vid registreringen!

Detaljer

Start:
19 mars 2016 kl. 18:00
Slutar:
20 mars 2016 kl. 12:00
Kostnad:
575 kr – 1290 kr
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
, ,

Plats

Öijared Resort
Öijaredsvägen 59
Floda, 44892 Sverige
+ Google Map
Telefon:
Växeln 0302-373 00

Arrangör

Lars Brandström