Upcoming Events

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

 • Detta evenemang har redan ägt rum.

B.E.B.A. – Blue Economy Business modeling Academy

11 mars 2016 kl. 18:00 - 20 mars 2016 kl. 14:00

3024kr – 46250kr

Blue Economy Business Modeling Academy på Öijared Akademi

En diplomerande utbildning i framtidens hållbara affärsmodeller - tio dagar som förändrar ditt liv och vår gemensamma framtid

Blue Economy handlar om att implementera resultatet av drygt 20 års forskning och erfarenheter kring hållbara affärsmodeller. Affärsmodellerna i Blue Economy är miljömässigt, socialt och ekonomiskt hållbara med goda möjligheter att skapa arbetstillfällen. De har dessutom hög marknadsmässig potential. Blue Economy kännetecknas av innovation och ett starkt fokus på ”mindre snack, mer verkstad”, men bygger ändå på en evidensbaserad, vetenskaplig grund.

”Möt grundläggande behov med vad som finns till hands. Introducera innovationer inspirerade av naturen. Skapa flera nyttor, inklusive arbetstillfällen och socialt kapital. Erbjud mer med mindre: Detta är Blue Economy.” Professor Gunter Pauli

Om B.E.B.A. - Blue Economy Business modeling Academy

För första gången i Sverige erbjuder vi en diplomerande intensivutbildning i Blue Economy med fokus på affärsmodellering och entreprenörskap. Undervisningen sker på svenska, av bland andra Gunter Pauli, grundaren av Blue Economy, som själv är ekonom i grunden och har genomfört ett stort antal Blue Economy affärsprojekt runt om i hela världen. Medverkar gör även forskare från Göteborgs Handelshögskola samt en lång rad meriterade undervisare.

Varför? Utbildningen i Blue Economy affärsmodellering gör dig/din organisation till en av de första i landet som kan identifiera och genomföra framtidens affärsutveckling, en kompetens som kommer bli mer och mer eftertraktad. Du blir diplomerad Blue Economy expert. Tio dagar som kommer förändra ditt liv och vår gemensamma framtid.

När? Fredagen den 11 till och med söndagen den 20 mars 2016.

Var? På Öijared Resort. Öijared ligger mycket naturskönt beläget i Floda, ca 5 mil från Göteborg och ca 3 mil till Landvetter Flygplats.

Hur? Internatform med helpension på Öijared 4-stjärniga designhotell. Undervisning och praktiskt arbete sker i Öijareds konferensanläggning, samt i Floda Garveri och i närsamhället Floda.

Investering?

Normalpris för denna kurs är 37.000 kr (ex moms), men för mindre företag, statliga och kommunala institutioner har vi ett reducerat pris på 25.000 kr (ex moms). Då vi tycker att det är viktigt med en dynamik i gruppen har vi också dedikerat ett par platser för studenter som då erhåller ett specialpris på 10.000 kr (ex moms). För att boka din plats fyller du i kontaktformuläret nedan. Om du önskar faktura på utbildningen kan du ange det i textfältet. Vi kommer att personligen kontakta alla som anmäler sitt intresse.

 • 37.000 sek för större företag
 • 25.000 sek för mindre företag eller statlig/kommunal institution
 • 10.000 sek för studenter.
Biljetterna släpps 9 februari. Betala direkt med PayPal längst ned på sidan, alternativt ange att du önskar faktura i anmälningsformuläret. Om du är osäker på vilken biljett som gäller dig så kontaktar du oss först.

För vem? Totalt håller vi max 20 platser. Platserna fördelas i syfte att skapa en dynamisk grupp som representerar såväl näringsliv som akademi och offentlig sektor. För studenter finns ett antal subventionerade platser. Dessa söks genom att förklara omständigheterna i anmälningsformuläret.

Vad får jag?globe

 • Diplom efter godkänd utbildning, certifierat av Zeri.
 • Samtliga föreläsningar och aktiviteter i programmet.
 • Blue Economy boken
 • B.E. e-learning module1
 • 2 personers inträde till föreläsning Gunter Pauli och Göran Carstedt på Handelshögskolan, Göteborg.
 • Nätverket.
 • Delat rum på Öijared Hotell (fyrstjärnigt), enkelrum mot tillägg.
 • Sund, närproducerad mat; frukost, lunch, middag och fika.
 • Tillgång till Öijared Resorts wellnessanläggningar. Relax, gym, mm.

Om Blue Economy

Zero Emissions Research and Initiatives (ZERI) är en stiftelse som Gunter Pauli grundade år 1994. Zeri är centralorganisationen för varumärket Blue Economy och organiserar projekt över hela världen. Att lära av naturen är en integrerad del av ZERIs filosofi. The Blue Economy är ZERI:s filosofi ”in action” och bygger på tvärvetenskaplig grund. År 2004, med stöd av FN:s miljöprogram, påbörjade Gunter Pauli tillsammans med bland annat och Janine Benyus, författaren bakom Biomimicry: Innovation Inspired by Nature, projektet Nature’s 100 Best. Målet var att identifiera idéer från naturen som skulle kunna implementeras i samhället. Forskningsöversikten identifierade över 2100 idéer som sedan utvärderades av naturvetare och ingenjörer vilket minskade antalet till drygt 300 som bedömdes vara ekologiskt och tekniskt hållbara. Därefter utvärderades dessa idéer av entreprenörer, ekonomer och samhällsvetare för att säkerställa att de var socialt och ekonomiskt hållbara. I kriterierna ingick potentialen att skapa arbetstillfällen, hur snabbt innovationerna skulle kunna spridas, utvecklingsfas och upphovsrätt, samt potentialen att uppnå FN:s millenniemål. Kring 2009/2010 publicerades resultatet i boken The Blue Economy - 10 years, 100 innovations, 100 million jobs, som en rapport till The Club of Rome. 2014 utkom nästa version av boken. Den presenterar resultat som slagit alla förväntningar.

www.theblueeconomy.org
www.youtube.com/watch?v=1af08PSlaIs

Om Gunter Pauli

Gunter Pauli är en sann världsmedborgare; född i Belgien, tidigare bosatt i Japan och numera bosatt i Sydafrika, arbetare han idag över hela världen med att initiera och dokumentera Blue Economy projekt. Som ekonom och entreprenör i grunden byggde han i början av 90-talet upp Ecover-fabriken som producerar hushållskemikalier i Belgien. Ecover var bland de första att använda palmolja istället för petroleum i sina produkter. Företaget prisades för sitt miljöengagemang men den efterfrågan på palmolja som företaget initierade ökade skogsskövlingen i sydostasien och hotade orangutangernas habitat. Pauli insåg att bara för att produkterna är biologiskt nedbrytbara är de inte hållbara. Han slutade hos Ecover och flyttade till Japan där han kom i kontakt med FN:s universitet i Tokyo.
Där började idén om ’noll utsläpp’ (zero emissions) att gro och Zero Emissions Research & Initiatives (ZERI) bildades 1994. Boken Blue Economy, är en sammanställning av en vetenskaplig studie med syfte att lokalisera metoder för att öka potentialen att uppnå FN:s millenniemål. Den publicerades för första gången 2009.

www.gunterpauli.com

Skriv ut B.E.B.A. inbjudan (PDF) Skriv ut programmet

Intresseanmälan

Vi kommer att personligen kontakta alla som anmäler sitt intresse för kursen, så glöm inte ett telefonnummer som vi kan nå dig på dagtid.

  Ditt namn (obligatorisk)

  Din epost (obligatorisk)

  Ditt telefonnummer dagtid (obligatorisk)

  Jag tillhör kategori:

  Större företagMindre företag / KommunaltStuderande

  Företagets / Institutionens / Utbildningens namn

  Ditt meddelande

  Detaljer

  Start:
  11 mars 2016 kl. 18:00
  Slutar:
  20 mars 2016 kl. 14:00
  Kostnad:
  3024kr – 46250kr
  Evenemang Kategori:
  Evenemang Taggar:
  , , , ,

  Plats

  Öijared Resort
  Öijaredsvägen 59
  Floda, 44892 Sverige
  + Google Map
  Telefon
  Växeln 0302-373 00

  Arrangör

  Josefin Lassbo
  Telefon
  0735-932905
  E-post
  josefin@oijaredakademi.se
  Visa Arrangör-webbplats