Öijared Akademis Hållbarhetsträff

Öijared Akademis Hållbarhetsträff

Tusen tack för ännu en fantastisk eftermiddag med vårt Hållbarhets-gäng!

Det är verkligen en speciell upplevelse att känna hur mycket erfarenhet, engagemang och vilja till samverkan som finns när man delar samma hjärtefråga. 23 speciellt utvalda kloka personer – entreprenörer, politiker, socionomer, utbildare, företagsledare, läkare, arkitekter m.m. m.m. med olika bakgrund, roller och ingångar till hållbarhetsbegreppet väljer att lägga en tisdags eftermiddag här på Öijared för att dela med sig av sin historia och lyssna in andra för att lära av varandra och inte minst av våra tre spännande talare:

Michael Roqvist, Vingaland, en entreprenör inom hållbar utveckling och socialt företagande som verkligen gått sin egen väg och idag visar exceptionella värden både vad gäller miljökapital och humankapital. Michael är dessutom en av grundarna till REKO, hållbarhetsnätverk, som ligger inhyst i legendariska Villa Stranna, i Trollhättan.

 

nätverk2Sara Hjalmarsson, Svensk Scenarioexpertis, som presenterade sitt fantastiska arbete med att bygga upp en e-learning plattform inom Blue Economy. Den första modulen i detta stora arbete, som Sara leder tillsammans med Blue Economys författare och förgrundsfigur Professor Gunter Pauli, står klart för lansering i sommar och syftar till att göra Blue Economy mer praktiskt tillämpbart och tillgängligt för många, många fler. Den rörelsen vill vi på Öijared Akademi gärna stötta!

 

nätverk3

Anders Hansson, Hälsopromotionsgruppen talade om Salutogen Kultur: hur man leder organisationer mer framgångsrikt och stärkande genom att fokusera på friskhetsfaktorer istället för problem och skapa en ansvarskultur i stället för en lydnadskultur. Detta har Anders även beskrivit i sin nya bok som heter just ”Salutogen Kultur”. Vi rekommenderar den!

 

 

I pausen serverade Öijared Restaurang Raw Food tårta och en vetegräs-shot som var väldigt uppskattad! Kvinnan bakom detta är Camilla Jonsson från företaget Good Days, Raw Food expert och grundare av superfood-varumärket ”Superfood 365”.

- Känner mig så otroligt tacksam över denna eftermiddag och längtar redan efter höstens första, i september.
/Josefin

nätverk4

 

Länk till Floda Nyheters artikel:

www.flodanyheter.se/halsa-och-hallbarhet-i-fokus-pa-oijared/
www.halsopromotionsgruppen.se
www.vingaland.nu
www.blueeconomy.se
www.youtube.com/watch?v=b8wUMaM3GC8
www.gooddays.se

 

No Comments

Give a comment