– Tack för underbara och lärorika dagar!

– Tack för underbara och lärorika dagar!

Föreläsningar av högsta klass, innerliga möten, djupa samtal, skratt och nya vänskapsband präglade ett dygn - från lunch till lunch - den 8-9e september. Då lanserades Öijared Akademis seminarieserie för ökad långtidsfriskhet och större välmående för både individ och organisation. Känslan efteråt var att vi som var med verkligen hade gjort en resa tillsammans och fått nya insikter och nycklar. Först ut var temat Kultur och Hälsa, som blev det första av tre tillfällen under hösten där vi möter ledande personer med kunskap och praktisk kompetens om det som kan påverka ditt liv, din hälsa, ditt välbefinnande, ditt ledarskap och därmed hela din och din organisations framtid.

Professor Gunnar Bjursell, Karolinska Institutet och Hjärnfonden, och stressforskaren professor Peter Währborg föreläste om sambanden mellan människa, kultur och hälsa. På kvällen bjöd Öijared Akademi på öppen föreläsning och konsert med Skallsjö Sommarorkester, för att fira invigningen av den nya stiftelsen Musik och Hälsa. Det var fullsatt och mycket uppskattat! Lars Brandström i sitt absoluta esse fick som körledare publiken att ge sig hän i körsång ackompanjerad av den excellenta ungdomsorkestern Skallsjö Sommarorkester. Under dag två fick vi ta del av Lars Evertsson, landslagscoach och ledarskapsutvecklare, som gav en personlig föreläsning och delade sina insikter om vilka balanser vi behöver för hållbar livsstilsförändring. Anders Larson, personlig tränare från Elite Wellness, gav konkreta och individuella träningstips för bättre balans i kroppen.

Avslutningsvis berättade Johanna Halldén från Svenska Hälsopromotiongruppen, om hur man kan utveckla hälsa som strategisk fråga i organisationer.

- Härlig blandning mellan teori (i världsklass) och praktik om hur vi med hjälp av musik och natur kan må bättre. Dessutom andra exempel på hur vi kan (över-) leva i denna stressade värld. Tack för underbara och lärorika dagar! /Roland Gunneflo, deltagare.

No Comments

Give a comment