Upcoming Events

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Jazzkoncert med Rigmor & Christina Gustafsson

9 juli 2015 kl. 18:00 - 22:00

Rigmor & Christina Gustafsson på sommarturné tillsammans för femte året!

Allt började för drygt 15 år sedan med konsert hemma i värmländska Värmskog. En konsert som blivit en tradition i midsommartid. Utöver konserten i Värmskog, medverkan i ”Allsång på Skansen” och ”Så ska det låta” har systrarna varit sparsmakade med gemensamma framträdande. Fram till för fem år sedan, då det var premiär för den första gemensamma turnén. En unik turné som startade i liten skala och sedan har växt med åren.

Rigmor Gustafsson är en av Skandinaviens ledande jazzsångerskor. Rigmor har släppt tio album, tilldelats en Grammis för bästa jazzalbum 2007 och hennes album har sålt guld. Christina Gustafsson gav hösten 2012 ut sitt tredje album ”The Law of the Lady”. Christina är etablerad på den svenska jazzscenen, hon har fått stor uppmärksamhet som låtskrivare och fick SKAP stipendium 2007. Tillsammans tilldelades systrarna 2012 års Anita O’Day pris med motiveringen: ”Rigmor och Christina Gustafsson tillhör eliten av Europas jazzsångerskor...”

LINE-UP
Rigmor Gustafsson - sång
Christina Gustafsson - sång
Mathias Algotsson - piano
Svante Söderqvist - bas

Mathias Algotsson studerade vid Musikhögskolan i Stockholm mellan åren 1992 - 1996. Sedan dess har har han spelat runt om i världen med välkända namn som Barbara Hendricks, Georg Riedel, Magnus Lindgren m.fl. Mathias har en förmåga att förflytta sig mellan olika genrer och stilar och är också en uppskattad kompositör. Han har skrivit musik bland annat till Gustaf Sjökvists Kammarkör och S:t Görans Kammarkör. Mathias har gjort fyra album i eget namn och har tilldelats ”Dompans Guldsax”. Den ende icke saxofonist som fått Arne Domnerus jazzpris. Mathias Algotsson är verksam som pianist, kompositör och arrangör.

Svante Söderqvist började sin professionella karriär med en fyraårig musikeranställning på Estrad Norr i Östersund. Sedan 2006 bor Svante i Stockholm och spelar frekvent med välkända artister såsom Rigmor & Christina Gustafsson, Stockholm Voices, Mathias Algotsson, Klas Lindquist, Claes Janson, Martin Stenmarck, Åsa Jinder med flera. Dessutom har Svante medverkat som kontrabasist och cellist i föreställningarna Paraplyerna i Cherbourg på Stockholms Stadsteater 2011 och Cabaret på Uppsala Stadsteater 2014. Svante Söderqvist är verksam som kontrabasist, cellist och elbasist och har en stor genrebredd som spänner från jazz till klassisk musik, folkmusik och pop/rock.

Konsertpaket

Inom ramen för konceptet Musik m.m. erbjuder vi två exklusiva konsertpaket.
Konsert + grillbuffé + övernattning  995:-

Konsert + grillbuffé 445:-

Grillbuffén serveras mellan kl 18-19
Introduktion av konserten kl 19.30
Konsert kl 20
Efter konserten är baren öppen.

samarbete

Ring 0302–373 00 för biljetter.

Detaljer

Datum:
9 juli 2015
Tid:
18:00 - 22:00
Evenemang Kategorier:
,
Evenemang Taggar:
, , ,

Plats

Öijared Resort
Öijaredsvägen 59
Floda, 44892 Sverige
+ Google Map
Telefon
Växeln 0302-373 00

Arrangör

Lars Brandström
E-post
info@oijared.se
Visa Arrangör-webbplats