Ekfasan och Fair Trade

Ekfasan och Fair Trade

Vad blir det om man kombinerar Fair Trade med svensk design? - Produkter som både har en snygg yta, funktion och ett gott innehåll!

Öijared Akademi har ett nätverk av småskaliga Fair Trade eller Social Business producenter i Bangladesh. De arbetar utifrån samma värdegrund som oss; hållbarhet, hälsa och entreprenörskap, och utgör ett viktig del i sitt lands utveckling. Genom att handla med dem vet vi att rätt hjälp når fram till dem som bäst behöver den i form av arbete, sjukvård och utbildning.
Detta är en del av Öijared Akademi och praktiska samverkansprojekt vi vill skall växa sig starkare. Vårt besök mottogs med full uppställning, blommor och gåvor och vi inser hur viktiga vi är för dem också.

bangladeshresa5bangladeshresa6 Ett sortiment av unika, vackra produkter börjar så sakteliga ta form. Vackra handgjorda inredningstextilier, handmålade vattenkannor med de traditionella färggranna bengaliska motiven de brukar dekorera sina lastbilar och rikshor med… som dessutom påminner mycket om vårt svenska arv i kurbits måleri!

Extra spännande skall det bli att se hur produkterna blir i vårt eget mönster ”Ekfasan”, specialdesignat för Öijared av Emma Von Brömssen. Snart i en webbshop nära dig.
OijaredResortpattern

 

 

 

 

 

 

Länk:
fairtrade.se

No Comments

Give a comment