Upcoming Events

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Musik m.m. – violinisten Ava Bahari

22 januari 2016 kl. 18:00 - 23 januari 2016 kl. 12:00

575 kr – 1290 kr

Upplev musik på ett unikt sätt – i en unik miljö för alla dina sinnen.

Öijareds konsertserie Musik m.m. erbjuder mycket ”med mera”. Vårt koncept ”Musik m.m.”, med middag, konsertintroduktion, konsert och mingel med artisten efteråt (”Lilla paketet”) ger konserten ett fantastiskt mervärde. Du kan dessutom få en totalupplevelse med ”Stora paketet”, där även övernattning i vårt nya hotell ingår. Våra konserter är mer än enbart kommunikativ musik på högsta nivå – så mycket mer än vad du vanligtvis får uppleva.

Kammarkonsert med den unga violinisten Ava Bahari

ava_small

Ava Bahiri

Ava Bahari är född 1996 i Göteborg och började spela fiol vid tre års ålder. Åtta år gammal uppträdde hon för första gången som solist i Göteborgs konserthus. Ava har medverkat som solist med symfoniorkestrarna i Göteborg och Malmö, Göteborgs Akademiska orkester, Oscar Fredriks Sinfonietta, Borås Symfoniorkester och Jönköping Sinfonietta. Under sommaren 2010 var hon den yngsta solisten som uppträtt i Båstads kammarmusikfestival och i Köpenhamns sommarfestival. År 2011 spelade Ava Mendelssohns violinkonsert med Göteborgs Symfoniker vid sex skolkonserter. Oktober 2012 uppträdde Ava för Drottning Silvia vid en ceremoni med Childhood foundation i Stockholm.

2007 vann Ava första pris i en violintävling arrangerad i samarbete mellan Musik i Syd, Musica Vitae och Stråkforum. I tävlingen Öresundssolist 2009, som ägde rum i Köpenhamn, vann Ava första pris i avdelningen för yngre deltagare. I april 2010 kvalificerad hon sig till den prestigefyllda Yehudi Menuhin-tävlingen och placerade sig som en av de 20 bästa i hela världen i sin åldersgrupp. 2012 vann hon Polstjärnepriset, en av de största tävlingarna i Sverige för unga klassiska musiker.

Ava har också mottagit musik- och kulturstipendier, bland annat från Sten A Olssons Stiftelse för forskning och kultur, Kungl. Vetenskaps- och Vitterhetsamhället i Göteborg (KVVS) och Willinska Stiftelsen. Efter 7 år studier hos Professor Terje Moe Hansen vid Norges Musikhögskola i Oslo fortsätter hon nu sina violinstudier för Per Enoksson, konsertmästare vid Göteborgs Symfoniker och professor vid Edsbergs musikinstitut. Ava har även deltagit i mästarklasser för bland annat Boris Kuschnir, Zakhar Bron, Krzysztof Węgrzyn, Pavel Vernikov och Midori. Från hösten 2015 studerar Ava på den mycket prestigfyllda utbildningen "Hochschule für Musik Hanns Eisler" i Berlin.

Med vår unika inramning gör vi konserten till en totalupplevelse:

Introduktion – Konsert – Mingel/artistsamtal – Övernattning – Naturupplevelse

Konsertlokalen – Öijareds klubbhus, ett redan legendariskt konstverk designat Gert Wingårdh, är en upplevelse i sig. Det utgör en fantastisk akustisk bas för olika musikgenrer, och upphäver gränsen mellan inne och ute. Naturen och ekarna släpps ”innanför” panoramafönstren så att inta bara örat, utan också ögat får en upplevelse.

Middag – Våra krögare Ulrik Lindelöv och Anna Elweroth ser till att den gastronomiska upplevelsen är väl i paritet med den musikaliska. När du ätit en fantastik middag har du de bästa förutsättningarna för att njuta av konserten.

Konsertinramning – En introduktion före konserten hjälper dig att få ut så mycket mer av musikupplevelsen. Vad ska spelas, vad ska man lyssna efter, varför kostar violinen så mycket, vem är artisten, hur går ett jazzsolo egentligen till… Efter konserten är baren givetvis öppen och du får möjlighet att ta del av ett samtal med artisterna där du själv har möjlighet att ställa dina frågor eller ge en kultiverad kommentar.

Hotellet – För att din upplevelse ska bli total sover du över i vårt nya hotell. Du vaknar utvilad mitt i naturen, och kan dagen efter konserten smälta dina intryck samtidigt som du ger din kropp den vård den förtjänar i någon av alla våra friskvårds–aktiviteter, eller genom att låta din själ syresättas av en fantastisk naturupplevelse.

Välkommen till Musik m.m. på Öijared – en upplevelse för livet!

 

Stora paketet

Introduktion – Konsert – Mingel/artistsamtal – Övernattning – Naturupplevelse

1290 kr
Lilla paketet

Introduktion – Konsert – Mingel/artistsamtal

575 kr

♦ Anmäl dig genom att köpa biljetter nedan för det paket du önskar. Glöm inte ange ett telefonnummer vid registreringen som vi kan nå dig på!

Kontakta oss om du har frågor kring eventet eller om du stöter på problem vid registreringen!

Detaljer

Start:
22 januari 2016 kl. 18:00
Slutar:
23 januari 2016 kl. 12:00
Kostnad:
575 kr – 1290 kr
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
, , , ,

Plats

Öijared Resort
Öijaredsvägen 59
Floda, 44892 Sverige
+ Google Map
Telefon
Växeln 0302-373 00

Arrangör

Lars Brandström